Een eigen auto kopen nadat je het rijbewijs behaald hebt

Als je rond de leeftijd 16 – 20 bent, is dit wellicht iets waar je van droomt. De vrijheid die een eigen auto je kan bieden is groot. Zo kun je met vrienden een festival gaan bezoeken of gewoon eens naar een andere stad gaan om te stappen. Allemaal super leuk.

Waar rekening mee houden met een eigen auto?

autokosten

Eigen auto, erg leuk, maar goedkoop is anders..

Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Een auto hebben is namelijk een dure hobby. Zeker als je nog redelijk jong bent en je geld misschien beter kunt gebruiken. Een auto moet natuurlijk worden verzekerd. En als jongere is de premie vaak behoorlijk prijzig.

Statisch gezien gebeuren er meer ongelukken in deze leeftijdscategorie, dus verzekeraars vragen hiervoor een hogere premie. Naast een verzekering moet er natuurlijk ook wegenbelasting betaald worden en er moet benzine in. Daarnaast zijn er nog een aantal ‘verborgen kosten’, zoals het onderhoud van de auto. Regelmatig moeten er nieuwe banden onder de auto gezet worden of moet de auto voor een grote of kleine beurt naar de garage. Al deze dingen moeten natuurlijk door iemand betaald worden. En jij als eigenaar bent hier verantwoordelijk voor.

Heb jij je rijbewijs eigenlijk al behaald?

Als je het rijbewijs nog niet gehaald hebt, dan is het natuurlijk zaak om zo snel mogelijk een goede rijschool te vinden. Je leert auto te rijden en je leert ook hoe de auto precies werkt. Als je na het behalen van je rijbewijs besluit om geen auto te kopen, dan is dat helemaal niet zo gek. Als je nog jong bent dan heb je waarschijnlijk een hoop dingen waar je het geld aan uit kunt geven. Misschien kun je er beter voor kiezen om zo nu en dan de auto van je ouders te lenen (mits die er natuurlijk 1 hebben). Als je werk hebt dan kun je ervoor kiezen om zelf een auto te kopen. Natuurlijk kun je ook direct na het behalen van je rijbewijs bij rijschool den haag kiezen voor een auto, maar reken de kosten goed uit!

Comments are closed.