Daken is alle soorten en maten, onderhoud blijft belangrijk

Woningen zijn er in alle soorten en maten. Er zijn woningen met een plat dak en woningen met een schuin dak. Over het algemeen genomen hebben huizen met een plat dak meer onderhoud aan het dak nodig. Bij dakpannen is er relatief weinig onderhoud nodig. Een plat dak is vaak voorzien van een dakbedekking. Dat kan bijvoorbeeld bitumen zijn.

Zo gaat dat er aan toe:

Daar bovenop is dan meestal grind neergelegd. Het bitumen is op het dak gebrand. Dit zorgt ervoor dat het ook sneller zal slijten. Meer informatie is bijvoorbeeld bij dakwerken brasschaat te vinden. Om de paar jaar zult u deze dakbedekking moeten laten vervangen. Meestal gaat een dak wel 20 tot 40 jaar mee, dus alsnog een afzienbare tijd. Maar u moet er wel rekening mee houden dat deze op den duur vervangen moet worden.

Regelmatig onderhoud verlengt levensduur aanzienlijk

Om de levensduur van de dakbedekking te verlengen is het noodzakelijk om regelmatig wat onderhoud te laten plegen. Het wordt aangeraden om ongeveer 2 keer per jaar de dakbedekking te laten controleren. Dit kan beter niet in hartje zomer gedaan worden of in de winter. In de zomer kan het materiaal namelijk erg zacht zijn en in de winter erg hard. Dit kan ervoor zorgen dat het materiaal extra kwetsbaar is. En u wilt juist de levensduur verlengen, niet verkorten. Toch? Daarbij kan dakwerken Kontich hulp bieden.

Het materiaal bitumen is goed bestand tegen weersinvloeden van buitenaf. Fel zonlicht op het materiaal verkort echter wel de levensduur. Scherm het materiaal dus goed af, bijvoorbeeld met grind. Informeer bij uw dakwerken bedrijf naar de mogelijkheden.

Comments are closed.